

























Laurenču sākumskolas 5.klases skolēni dabaszinību stundās, apgūstot tēmu par organiskajām vielām, pētīja savu ikdienas ēdienkarti. Skolēniem nedēļas garumā bija jāveido sava uztura dienasgrāmata un katru dienu jāfiksē savas ēdienreizes, pievēršot uzmanību ēdiena produktu saturam – ogļhidrātiem, olbaltumvielām, taukiem un vitamīniem. Nedēļas noslēgumā skolēni analizēja savu ēdienkarti un noskaidroja vai tā bija sabalansēta un veselīga. Praktiskajā darbā katram bija uzdots iepazīties ar veselīga un sabalansēta uztura nosacījumiem un, balstoties uz tiem, jāizveido veselīga sviestmaize, ko beigās arī notiesāt. Šo stundu tēmas tika sasaistītas arī ar Ekoskolas gada tēmu Pārtika un veicināja skolēnu izpratnes veidošanos par veselīgu uzturu.
Informāciju sagatavoja Dabaszinību skolotāja Dace Purviņa
You must log in to post a comment.