


















Laurenču sākumskolas skolēni projektu nedēļā, kas tradicionāli skolā norisinās pēdējā maija nedēļā, padziļināti pētīja tēmu “Pārtika”. Klases ietvaros tika izvirzīta specifiska joma, ko tieši skolēni vēlas uzzināt, noskaidrot, izpētīt. Vairākas klases vēlējās paši radīt veselīgu recepšu grāmatu, skolēni mācījās izaudzēt produktus paši, izzināja, kam ir jābūt ēdienkartē, lai tā būtu veselīga un pilnvērtīga, domāja un radīja veselīgas uzkodas, gardus un veselīgus kokteiļus. Skolēni pētīja arī pārtikas produktu etiķetes, radīja tās paši, interesējās par sāls daudzumu uzturā un kā to samazināt. Skolēni izvirzīja kā pētāmo tēmu arī to, kādu ietekmi pārtikas rūpniecība atstāj uz vidi, kā arī padziļināti pētīja, ko tad nozīmē Bio un Eko pārtika. Attēlos var aplūkot daļu no skolēnu paveiktā, bet dažus skolēnu darbus video formā ir iespējams aplūkot šeit: PROJEKTU NEDĒĻA
Paldies klašu audzinātājiem par intereses veicināšanu un skolēniem par radošajiem, rūpīgajiem un interesantajiem darbiem!
Informāciju sagatavoja Ilga Sirmele
You must log in to post a comment.