#EkoSkola: Laurenču sākumskolas pārstāvji apmeklē Ekoskolu Ziemas forumu

Jau devīto reizi Vides izglītības fonds organizē izglītojošu un pieredzes apmaiņas Ekoskolu Ziemas forumu, kas notika Rīgas Rīnužu vidusskolā no 23.līdz 25.februārim. Pasākumā pulcējās ap 300 jauniešu un pedagogu no visas Latvijas. Laurenču sākumskolu Ekoskolu Ziemas forumā pārstāvēja 6.a klases skolnieces Elīza Bērziņa un Kate Andersone, skolēnus pavadīja Ekoskolas koordinatore Dace Purviņa.
Ekoskolu Ziemas Forumā jauniešiem un pedagogiem bija iespēja piedalīties ar vides aizsardzību un izglītību saistītās mācībās un praktiskās nodarbībās. Aktuālā tēma bija klimata pārmaiņu saikne ar mūsu ikdienas izvēlēm pārtikas, transporta, enerģijas un ikdienas ieradumu jomās, vides piesārņojumu, aprites ekonomikas principiem un to īstenošanu ikdienā, bioloģiskās daudzveidības izzušanas iemesliem un nepieciešamajām rīcībām.
Pasākuma laikā tika atzīmēta 30 gadu jubileja Ekoskolu starptautiskā darbībā.
Praktisko prasmju darbnīcās un izglītojošās nodarbībās ar padomiem dalījās virkne ekspertu, vēršot uzmanību aktuālajām tēmām, piemēram, kā dzīvesveids izmaina klimata pārmaiņas, kas ir zaļās profesijas, kādi komunikācijas instrumenti jāizvēlas vides tēmu aktualizēšanai un citas tēmas. Nodarbības vadīja pārstāvji no Latvijas Dabas fonda, Zero Waste Latvija, Latvijas Ornitoloģijas biedrības, Pasaules Dabas fonda, biedrības “Zaļā brīvība”, Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra, Elektrum, Latvijas Universitātes, Dabas aizsardzības pārvaldes, Piedzīvojuma gara, Deep White, Loesje Latvija un citi.

Informāciju sagatavoja Ekoskolas koordinatore Dace Purviņa