„Esi/centrs”

Droša vide, kurā mācīties, ieraudzīt savu potenciālu, talantus, draudzēties, tikt sadzirdētam un atbalstītam nav pašsaprotama lieta. Pie tā ir jāstrādā katram skolēnam, skolēna vecākam, skolotājam un visai skolas darbinieku komandai kopā. 

Lai skolēns kļūtu par veiksmīgu un laimīgu pieaugušo, būtiskas ir sociāli emocionālās prasmes, tāpēc šajā mācību gadā skolotāja Ance Irmeja ar 6.C klases skolēniem šīm prasmēm veltīs īpašu uzmanību. Septembrī 3 nodarbības ir veltītas pašregulācijas prasmēm, izspēlējot spēles no Esi centra veidotajām grāmatām. Skolēni mācījās iepazīt savas emocijas, pieņmet tās, izprast, kā domas un emocijas ietekmē rīcību. Īpaša uzmanība tika veltīta vienai no spēcīgākajām emocijām – dusmām, to pieņemšanai un neitralizēšanai, izmantojot elpošanas metodi “kvadrāts”. 

„Head&Shoulders” un sociālā uzņēmuma „Esi/centrs” kampaņas “Apturēsim mobingu skolās!” ietvaros 6.C klase izveidoja pretmobinga plānu un uzfilmēja video ar ieteikumiem, kā rīkoties, ja redzi mobinga situāciju. Šo video būs iespējams noskatīties ikvienam skolēnam, noskenējot QR kodu uz skolēnu izveidotā plakāta.

Liels paldies “Head&Shoulders” par dāvanām un “Esi/centrs” par lieliskajām metodēm un iegūtajām zināšanām!

Informāciju sagatavoja Ance Irmeja