Eiropas Valodu diena

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, kas 26. septembrī tiek svinēta nu jau vairāk nekā 20 gadus – kopš 2001. gada, tās mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei.

Eiropas Valodu dienas aktivitātēs skolā skolēni piedalījās radošā uzdevumā, kurā viņiem bija jāapdomā un jāuzraksta dzīves gudrības par valodu nozīmi un tās lietošanu. Katrs skolēns savu domu ierakstīja nelielās šūniņās, radot vizuāli pievilcīgu un izglītojošu materiālu. Šī aktivitāte veicināja skolēnu izpratni par valodu kā komunikācijas un kultūras mantojuma instrumentu, uzsverot tās spēju savienot cilvēkus un stiprināt savstarpējo sapratni. Šādi radoši vingrinājumi palīdz skolēniem domāt kritiski un novērtēt valodas daudzveidību Eiropā un pasaulē.

26.septembrī 2.stāva foajē tika izliktas 32 šūniņas, kurās skolēni bija ierakstījuši dzīves gudrības par valodu (angļu, vācu, franču, lietuviešu, krievu, spāņu, turku valodās). 

Visčaklākie rakstītāji: 5.a un 5.b klases skolēni.
Visčaklākie tulkotāji:  Aleksa Ņesteruka (5.b klase). Aleksa pārtulkoja 22 gudrības!
Tīna Oliņa un  Emīlija Nora Pabērza (5.b klase) – 7 gudrības, Līga Bojāre un Emīlija Emma Žukovska (6.a klase) – katra 4 gudrības.
Prieks par aktīvo skolēnu iesaistīšanos Eiropas valodu dienā! ‎Pasākumu organizēja Laurenču sākumskolas svešvalodu MK.

Svešvalodu MK vadītāja Valentīna Voiciša