Ekoskolu apbalvošanas ceremonija

Ekoskolu apbalvošanas ceremonija notika 11. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. 

Šogad kopā tiek apbalvotas 195 izglītības iestādes, no tām 90 izglītības iestādes saņems prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp piecām izglītības iestādēm tiks piešķirts augstākais programmas apbalvojums – Ekoskolu Zaļais karogs ar  vēstnieku statusu, 52 – iegūs Latvijas Ekoskolu sertifikātu. 

Laurenču sākumskola piedalās Ekoskolu programmā no 2018.gada un Zaļā karoga sertifikātu saņem jau piekto reizi. Skolu pārstāvēja Ekopadomes koordinatote Dace Purviņa.

Ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē, kas šogad svin 30 gadu jubileju. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas ap 200  izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas 48 700 izglītības iestādes 73 valstīs. Programmā tiek aicināta piedalīties ikviena izglītības iestāde, kas gatava savā darbā ilgtermiņā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Dalība Ekoskolu programmā ir vērtīgs ieguvums ne tikai izglītības iestādes kolektīvam, bet arī pašvaldībām, jo līdztekus citiem vides izglītības mērķiem programmā aktīvi tiek veicināta arī sabiedrības līdzdalība apkārtējās vides pārvaldībā

Katru gadu Ekoskolu nacionālā žūrija rūpīgi analizē mācību iestāžu paveikto mācību gada laikā, ņemot vērā Ekoskolu programmas kritērijus un 7 soļu metodoloģiju. Mācību iestāžu veikumu izvērtē pārstāvji no plaši pārstāvētas žūrijas: Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija, Baltijas Vides forums, Zaļā brīvība, Latvijas Dabas fonds, Vides izglītotāju asociācija, Valsts Izglītības Satura centrs, SIA ”ZAAO” Dabas un tehnoloģiju parks URDA, UNESCO LNK un Vides Izglītības fonds (FEE).

Paldies skolotājiem un skolēniem, kuri aktīvi iesaistās un popularizē vides aizsardzību un ilgtspējības jautājumus.

Sagatavoja Ekopadomes koordinatore Dace Purviņa