3.c klase dodas ekskursijā uz galvaspilsētu

Saulainajā 10. aprīlī, 3.c klases skolēni devās izglītojošā ekskursijā uz galvaspilsētu.

Dabaszinību tēmas “No kā ir veidota Zeme?” ietvaros skolēni Latvijas Nacionālajā dabas muzejā piedalījās izglītojošā nodarbībā – “Ieskatīsimies zemes dzīlēs”. Tās laikā skolēni iepazina minerālu un iežu daudzveidību Latvijā un pasaulē. Pētīja tos mikroskopos, mācījās noteikt minerālus pēc to fizikālajām īpašībām. Turpinot muzeja apskati, skolēni iepazina arī zemestrīču un vulkānu darbības principus.
Pie Brīvības pieminekļa, skolēniem bija iespēja iepazīties ar “Latvija NATO 20” stendu – pētot to, skolēni atklāja, ka NATO galvenais mērķis ir nodrošināt tās dalībvalstu brīvību un drošību.
Vai esi kādreiz padomājis par to, kā akls cilvēks iztēlojas brīvības pieminekli? Uz šo jautājumu skolēni saņēma atbildi, pētot miniatūro pieminekļa atveidu un Braila rakstā uzrakstīto informāciju, Brīvības laukumā.
Pa ceļam uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju skolēni vēroja jūgendstila ēku fasāžu elementus, lasīja norādes, kurās pamanīja tikko skolā mācīto – saliktu nosaukumu rakstību.
Mākslas muzejā skolēni, gida pavadībā, aplūkoja mākslinieces Aijas Jurjānes darbu izstādi “Karalienes virtuves”, iepazinās ar Latvijā ievērojamākajiem meistardarbiem, izceļot katra perioda nozīmīgākās, izcilākās parādības un autorus. Skolēni apbrīnoja ne tikai unikālos mākslas darbus, bet arī pašu muzeja ēku, kura, kā izrādās ir celta tikai un vienīgi mākslas darbu izstādīšanai, tajā nekas cits iepriekš nav atradies.
Skolēni var iegūt tik neaptverami daudz!
Prast apstāties, ieraudzīt un mācīties no tā, ko mums sniedz vide, kurā atrodamies!

informāciju sagatavoja 3.c klases audzinātāja Liene Krumholce.